Organisaatioilla on toiminnastaan tallennettuna valtava määrä dataa, jota hyödyntämällä organisaation toimintaa voitaisiin kehittää. Relevantin tiedon poiminta isosta tietomassasta on kuitenkin haastavaa ja aikaa vievää. eDromos-prosessienlouhintaohjelmisto on Synesa Solutionsin kehittämä työkalu, jonka avulla data voidaan muuttaa näkyväksi prosessi- ja tilastotiedoksi vain muutamalla napin painalluksella. eDromosin luoma kokonaiskuva toimii pohjana toiminnan kehitykselle osoittamalla toiminnan pullonkaulat. Ohjelmisto on nopea ottaa käyttöön ja sopii useille eri toimialoille. eDromos soveltuu erinomaisesti esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon hoitoepisodien tai palvelupolkujen tutkimiseen.
- Suurien ja monipuolisten prosessidatojen louhinnan ja analysoinnin käyttäjän määrittelemän prosessimääritysten pohjalta
- Visuaalisesti analysoitavan havainnollisen prosessigraafin tuottamisen
- Ohjelmiston tuottamaan visuaaliseen prosessikuvaukseen sisällytetään aineistomassasta vain haettuun prosessiin liittyvät tapahtumat
- Visuaalinen graafi esittää havainnollisessa muodossa millaisia siirtymiä eri tapahtumien välillä on ollut ja millaisia reittejä pitkin tapaukset ovat prosessissa kulkeneet. Graafin kaarien paksuus ja väri auttaa hahmottamaan tyypillisimmät siirtymätyypit ja numeeriset tiedot osoittavat tarkan tapausten, tapahtumien, asiakkaiden ja siirtymien frekvenssit
- Prosessigraafin asettelu on muokattavissa ja graafi voidaan tallentaa
- Graafin eri osista voidaan avata statistiikkaikkuna, jonka avulla voi visualisoida ja nähdä numeerisessa muodossa tapahtumiin ja niiden välisiin siirtymiin liittyvä lisätietoja kuten siirtymäaikajakaumat, kokonaisaikajakaumat prosessissa sekä tapahtumien lisätietojen jakaumat
- Tuottaa prosessihakuun perustuvan tallennettavan aineiston, jota voidaan käyttää tarvittaessa muilla ohjelmistoilla tapahtuvaan analysointiin sekä simulaatiomallien tuottamiseen
eDromosin avulla saat vastauksen esimerkiksi seuraaviin asioihin:
Synesa Solutionsin eDromosToSim-konversiotyökalu muuntaa prosessikuvauksen helposti simulaatiomalliksi, jonka avulla on mahdollista tutkia prosessin muutosten vaikutusten arviointia.
Siirry eDromosToSim:stä lisää kertovalle sivulle klikkaamalla tästä
Kokonaisvaltaisen kuvan saaminen toteutuneesta toiminnasta tuo mukanaan lukuisia hyötyjä, jotka ilmenevät niin organisaatiolle, työntekijälle kuin potilaalle.
Ymmärrys toiminnan nykytilasta
Päällekkäisten työvaiheiden poistaminen
Potilaan nopea ja laadukas hoito
Hoidon parempi organisointi ja resursointi
Työntekijän parempi työhyvinvointi
Laskeneet toiminnan kustannukset
- eDromos luo raakadatasta faktapohjaisen kuvauksen toiminnan nykytilasta.
- eDromos näyttää tiedon ajallisesti prosessimaisessa muodossa: helpottaa kognitiivista kuormaa, kun yksittäisiä lukuja ja tilastoja ei tarvitse yhdistellä itse.
- Kokonaiskuvasta on mahdollista tunnistaa organisaation kehityskohdat, esimerkiksi hoitoa hidastavat tekijät.
- Toiminnan kehityskohtien tunnistus toimii pohjana Synesan tapahtumapohjaiselle simuloinnille.
Eri potilasryhmien hoitopolut
Hoitoketjun pullonkaulat
Tietojärjestelmän heikkoudet
Potilaan näkökulma
Hoitohenkilökunnan näkökulma
- Nykytilan kuvaus ja sen pohjalta arvioidut kehitystoimenpiteet perustuvat organisaatioiden tietojärjestelmistä saatuun dataan, joten kuva on aidosti faktapohjainen.
- Kun toiminnan kehityksen lähtökohtana ovat toteutunut toiminta ja todelliset faktat, kehitetyt ratkaisut ovat realistisia ja organisaation tarpeita vastaavia.
- Erillisten graafien ja taulukkojen sijaan eDromos luo visuaalisen ja yhtenäisen kokonaiskuvan toteutuneesta toiminnasta.
- Kun nykytila nähdään ajallisesti prosessimaisessa muodossa, eri vaiheiden väliset riippuvuudet on helppo nähdä.
- Kuvaus perustuu tietojärjestelmistä kerättäviin faktoihin, jolloin ei tarvita hidasta työvaihetta, jossa pohjatiedot nykytilasta kerättäisiin manuaalisesti.
- Koska pohjatietoja ei kerätä manuaalisesti, analyysi sujuu huomattavasti tehokkaammin ja ilman vaaraa manuaalisen käsittelyn virheisiin ja subjektiivisuuteen. Tuloksena saadaan kattava kuvaus nykytilasta, jonka pohjana toimivat faktat subjektiivisten mielikuvien sijaan.